Sakarya Kuzey İlçelerine Kesintisiz İçme Suyu Sağlıyor

Karasu ve Kocaali ilçelerinde geçtiğimiz yaz aylarında yoğun kullanım ve nüfus artışı ile birlikte yaşanan su sorunlarına çözüm olacak çalışmalar hızla devam ediyor. Kuzey ilçelerini kesintisiz içme suyuyla buluşturacak kapsamlı proje hakkında konuşan Başkan Alemdar, “19 mevcut sondajı yenilerken iki ilçemize ilave olarak 8 adet yeni sondaj kazandırdık. Şerbetpınarı Arıtma Tesisi’nin kapasitesini artırarak ilçelerimize ihtiyacın üzerinde su ileteceğiz. 75 milyon liralık dev yatırım kuzey ilçelerimize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, geçtiğimiz yaz aylarında su sorunları yaşayan Karasu ve Kocaali ilçelerinin su güvencesi olacak 75 milyon liralık kapsamlı yatırımın detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Bölgenin Su Arzına Kesintisiz Çözüm

Saha çalışmalarında sona doğru gelinen proje kapsamında 2 bin 500 metrelik çelik isale hattı, 8 adet yeni sondaj, 19 adet sondaj yenilemesi, 500 metreküplük deponun yenilenmesi ve Şerbetpınarı İçme Suyu Arıtma Tesisi kapasite artırımı ile bölgenin su arzı kesintisiz şekilde karşılanacak.

Yerin Derinliklerinden Abonelerin Musluğuna

Çamdağı Barajı yapım sürecine kadar Karasu ve Kocaali ilçelerinin özellikle yaz aylarında yaşanan kesintilerine engel olacak yatırım, yerin derinliklerinden elde edilen kaliteli içme sularını abonelerin musluklarına iletecek. Özellikle yaz aylarında yaklaşık 5 kat nüfus artışı yaşayan bölgeler için tüm detaylarıyla yeni bir sistem hayata geçiriliyor.

Bölgenin İhtiyaçlarını Kesintisiz Şekilde Karşılayacak Dev Yatırım

Dev yatırımı ilçelerin ihtiyaçlarına göre planladıklarını belirten Başkan Alemdar, “Her zaman ifade ettiğim gibi bu şehirde yaşayan vatandaşlarımızın en temel haklarından biri, içme suyuna kesintisiz şekilde ulaşmak. Biz bu düşünceden ödün vermeden 16 ilçemizin her bir mahallesinde ayrım yapmadan ihtiyaçlara göre yatırımlarımızı şekillendiriyoruz. Geçtiğimiz yaz aylarında yaşanan kesintilerin ardından bölgenin eksiklerini gidermek için Devlet Su İşleri (DSİ) ile birlikte hareket ederek başlattığımız yatırımı son aşamalarına kadar getirdik” ifadelerini kullandı.

“75 Milyon Liralık Dev Yatırım Kuzey İlçelerimize Hayırlı Olsun”

Projenin detaylarına ilişkin bilgi paylaşan Başkan Alemdar, “Toplamda 27 sondajı kapsayan proje ile 19 adet sondajı yenileyerek kapasitesini artırdık. Aynı zamanda yaz aylarındaki sarfiyatı da göz önünde bulundurarak bölgeye 8 adet yeni kaynak kazandırdık. Suyun kesintisiz iletimi için Şerbetpınarı İçme Suyu Arıtma Tesisi ve 500 metreküplük depoda kapasite artırma çalışmalarını sürdürüyoruz. Üst kesimlerden elde ettiğimiz kaliteli içme sularını toplam 2 bin 500 metreküplük çelik hat ile tesislerimize ulaştıracağız. 75 milyon liralık dev yatırım kuzey ilçelerimize hayırlı olsun” dedi.

Paylaş